"Dua të bëhem 150 vjeç!" - Londinezi i famshëm që ka jetuar gjatë rrëfen se si e ka zgjatur jetën e tij.

Harry Taylor nga Londra ka lindur në vitin 1905 dhe i ka mbijetuar revolucionit, dy luftërave botërore, komunizmit dhe gjithë qeverive e presidentëve të shkuar. Është përfshirë në listën e njerëzve më të vjetër të Librit të Rekordeve të MB - në 14 mars, ai mbushi 115 vjeç.

Harry ka jetuar më gjatë se shumica e moshatarëve të tij, por edhe më gjatë se fëmijët e moshatarëve.

Gjysh e madje edhe stërgjysh, ai i bën kontrollet mjekësore rregullisht. Ai është gjysh, madje edhe stërgjysh dhe bën shpesh kontrolle mjekësore. Çdo vit mjekët i thonë të njëjtën gjë: është plotësisht i shëndetshëm, mund ta përshkojë vendin me vrap që nesër.

Pavarësisht jetës kaq të gjatë, Harry Taylor ka lëvizur rrallë nga fshati dhe gjithmonë ka refuzuar kur fëmijët i kanë propozuar të shpërngulet në qytet. Në fund të fundit, mosha ngelet moshë, mendonin fëmijët e tij. Por pleqëria nuk ka asnjë lloj kuptimi për këtë gjysh.

Harry Taylor jeton në një shtëpi krejt të zakonshme që ia ka lënë e shoqja e ndjerë. Gjyshi kujdeset për shtëpinë. Përveç shtëpisë, ka edhe një kopësht rreth 10 hektarë, të cilin e mbjell çdo vit. Gjithashtu, kujdeset edhe për kafshët shtëpiake: lopët, disa dhi e pula.

E vizitova t'i merrja një intervistë dhe më rrëfeu sekretin e tij parësor për një jetë kaq të gjatë. Teksa rrimë ulur, kuptojmë që Harry ka shumë punë për të bërë. Nuk duam të harxhojmë shumë kohë me pyetje, kështu që kalojmë menjëherë tek arsyeja e vizitës tonë.

Harry, keni jetuar kaq gjatë. Më gjatë se çdokush tjetër. Si ia keni arritur?

- Tashmë ua kam rrëfyer të gjithëve që më kanë pyetur (gazetarët vijnë rregullisht te ky i moshuar). Gjithë sekreti qendron tek venat e pastra. Ma ka mësuar Tomasi kohë më parë këtë gjë. Tomasi jetonte me ne në fshat, ishte herbalist. Të gjithë fshatarët shkonin tek ai për mjekim dhe vinin edhe njerëz nga fshatra të tjerë. Gjatë luftës, e thirrën të kuronte ushtarët dhe nuk u kthye më. Në atë kohë ne ishim fqinj me të.

Në mbrëmje uleshim të gjthë bashkë dhe bisedonim. Dhe ai na tregonte çfarë dhe si të kuronim. Motrën e kisha ende gjallë në atë kohë. Kishte probleme me shëndetin. Prindërit i trajtuan venat dhe gjendja e saj nisi të përmirësohej. Që në atë kohë jemi bindur se venat janë gjëja e parë që duhet të kontrollohen. Qysh prej asaj kohe, e gjithë familja i ka mbajtur nën kontroll. Është e vërtetë që prindërit vdiqën në mënyrë tragjike në vitin 1987. Edhe motra ime ka jetuar gjatë, pavarësisht se më pak se unë. Vdiq në moshën 95-vjeçare. Gjithmonë u kam dhënë fëmijëve këshilla se si të kujdeseshin për venat e tyre.

Sepse sekreti i jetëgjatësisë është tek venat dhe ato duhet të pastrohen herë pas here. Por askush nuk e bën këtë, kështu që jetojnë pak. Kjo është veçanërisht e vërtetë për pensionistët në qytet. Atyre u pëlqen të marrin ilaçe dhe mendojnë se do kjo t’i ndihmojnë. Kur isha në qytet me nipin, u habita shumë. Ata ishin të gjithë të sëmurë në moshën 60 vjeç. Ja, kështu të ndihmojnë ilaçet. Mbi të gjitha, kimia ka pushtuar gjithçka. Dhe nëse do të pastronin venat, ata do të ishin po aq të shëndetshëm dhe aktivë sa unë.

Harry, çfarë mendoni, nëse një njeri me shëndet të dobët fillon të pastrojë venat, a mund të jetojë më gjatë?

- Sigurisht! Pse jo? Ja, gjykojeni vetë. Gjaku rrjedh nëpër vena, është ushqim për të gjitha organet. Sa më i mirë ushqimi, aq më të shëndetshëm janë organet. Shëndeti i njeriut fillon nga shëndeti i venave. Por venat ndoten me kalimin e kohës. Sepse mund të ketë papastërti dhe të gjitha llojet e substancave të tretshme në gjak që ngelen tek venat. Thjesht nuk kanë ku të shkojnë. Kështu që venat bëhen pis, si tubat e kuzhinës. Gjaku nuk arrin të shkojë tek organet e brendshme. Kjo është arsyeja pse organet nuk ushqehen dhe sëmuren. Veshkat, stomaku, mëlçia ose fshikëza - të gjitha vuajnë nga furnizimi i dobët i gjakut. Edhe koka. Imagjinoni, për shembull, nëse do të ndaloni së ushqyeri një lopë siç duhet. Do të sëmurej menjëherë!

Dhe nëse furnizimi me gjak përmirësohet, organet shërohen. Një burrë mund të mos jetojë për aq kohë sa unë, por sigurisht që do të jetojë më gjatë. 3.5 e mbase edhe 10 vjet. Në të kaluarën, të gjithë trajtoheshin në atë mënyrë, kur nuk kishte pilula dhe të gjithë ishin të hëndetshëm.

M'u kujtua një histori. Një grua më shkruajti. Burri i saj ka luftuar shumë me hipertensionin. Kishte pasur disa parainfarkte. Mjekët i kishin thënë se nuk do të jetonte gjatë. I kishin thënë të blinte një vend në varreza. Ajo më pyeti me çfarë ta shëronte. Mbase dija ndonjë sekret. Unë e këshillova të pastonte venat. Nuk di ndonjë sekret tjetër. Kanë kaluar më shumë se 10 vjet nga atëherë. Burri është gjallë, i shëndetshëm dhe nuk ka më hipertension. Të gjithë në familje filluan të pastrojnë venat e tyre pas kësaj. Dhe tani ata më telefonojnë çdo vit për ditëlindje. Dhe ka edhe shumë histori të tilla.

Gazetarët më kanë pyetur shpesh dhe unë gjithmonë u përgjigjem në të njëjtën mënyrë. Por askush nuk duket se po më dëgjon. Më kot! Është e mundur të jetoni gjatë dhe më e rëndësishmja, të jeni të shëndetshëm, nëse pastroni venat! Nuk ka asgjë të bukur një jetë e gjatë me sëmundje.

Sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH), bllokimi i venave është shkaku i 93% të zhvillimit të sëmundjeve: nga sëmundjet e traktit gastrointestinal te dëmtimi i shikimit

- Dhe si t'i pastrojmë venat? Vetë? A mund t'u jepni një recetë lexuesve tanë?

- Unë i pastroja vetë. Kam mbledhur bimë medicinale posaçërisht për këtë. Kam pasur më shumë fuqi. Shkoja vetë në pyll kur ishte e nevojshme, i thaja dhe i përgatisja barishtet. E bëja pastrimin e venave dy herë në vit. Më shpesh nuk është e nevojshme sepse ato nuk ndoten më shpejt. Por tani unë nuk mbledh më bimë vetë.Nuk e bëj më që përpara 15 vjetësh. Vajza ime më e madhe jeton në Gjermani. Ajo më dërgon një përgatitje, domethënë çajin që më vjen me çmim të lirë me postë. Tani pastroj venat me të. Noah që është postieri ynë ma sjell në shtëpinë. Ky çaj ndihmon edhe më shumë se barishtet. Sepse siç e shihni, nuk kam forcë t’i mbledh. Megjithëse jam i shëndetshëm, moshën e kam. Mosha ju ngadalëson, por nuk duhet t'ju ndalojë.

Kam 15 vjet që nuk e bëj më. Vajza ime më e madhe jeton në Gjermani. Ajo më dërgon një përgatitje, domethënë çajin që më vjen me çmim të lirë me postë. Tani pastroj venat me të. Noah që është postieri ynë ma sjell në shtëpinë. Ky çaj ndihmon edhe më shumë se barishtet. Sepse siç e shihni, nuk kam forcë t’i mbledh. Megjithëse jam i shëndetshëm, moshën e kam. Mosha ju ngadalëson, por nuk duhet t'ju ndalojë.

Dhe si quhet ky çaj?

- Epo, nuk e mbaj mend. Duhet të pyes vajzën. Do t'ju jap numrin e saj të telefonit, kështu që telefonojeni vetë. Megjithatë, ajo jeton në Gjermani, do t'ju kushtojë shumë...

Harry po kërkonte diçka në dhomën tjetër. Pastaj solli një fletore të vjetër: shkroi në të të gjithë numrat e telefonit sipas mënyrës së vjetër.

Vendosëm t'i telefononim vajzës së tij në Gjermani dhe ta pyesim për këtë çaj. Vajza na tha se me të vërtetë ia dërgon atë çaj për pastrimin e venave, por është në gjermanisht, jo anglisht. Çajrat mjekësorë gjermanë nuk mund të dërgohen jashtë vendit pa certifikatë. Dhe në anglisht quhet Hypertea.

Vendosëm të pyesnim mjekun për këtë çaj dhe për procedurën e pastrimit të venave në përgjithësi dhe se sa i dobishëm është. Asistent Profesor Oliver Smith, MD, akademik, mjek kryesor në Departamentin e Kirurgjisë Kardiovaskulare në Klinikën Magladeni, ra dakord t'u përgjigjej pyetjeve tona nëse është me të vërtetë e dobishme që të pastrohen venat.

- Asistent Profesor Oliver Smith, a është vërtet me dobi pastrimi i venave?

Me kalimin e kohës, gjithmonë e më shumë mjekë janë të mendimit se kjo është një procedurë jashtëzakonisht e dobishme që është në gjendje jo vetëm të zgjasë jetën, por edhe të përmirësojë shëndetin e njeriut. Sot, trajtimi i sëmundjeve të ndryshme jashtë vendit (për shembull, sëmundjet e veshkave dhe mëlçisë) shpesh plotësohen nga terapia e pastrimit venoz. Sepse venat janë të bllokuara me kolesterol të keq për shëndetin! Dhe nuk po flas për ata pacientë që kanë sëmundje kardiovaskulare apo, për shembull, hipertension. Ata duhet të pastrojnë venat.

- Si bëhet pastrimi i venave me Hypertea?

- Ky çaj përmban një formë të veçantë të vitaminës E të quajtur alfa-tokoferol. Kjo substancë mund të depërtojë brenda molekulave të kolesterolit dhe t’i shkatërrojë ato nga brenda. Rezultati i përdorimit të kurës së këtij çaji është pastrimi i plotë i venave nga depozitat e kolesterolit në muret e venave, dhe përveç kësaj, mpiksjet e gjakut shpërndahen. Në 96% të rasteve, pas pastrimit të venave, tensioni i pacientit normalizohet.

Dua t'ju tregoj statistikat e përdorimit të çajit tek pacientët e zakonshëm në klinikën tonë. Ne monitorojmë nga afër rezultatet e trajtimit. Në total, rreth 10,000 pacientë trajtohen me Hypertea në vendin tonë. Ja rezultatet e tyre:

  • Tensioni është stabilizuar plotësisht (hipertensioni është zhdukur) - 98% e pacientëve
  • Ritmi i zemrës është normalizuar - 97% e pacientëve
  • Dhimbjet e kokës janë zhdukur - 99% e pacientëve
  • Pamja po përmirësohet - 74% e pacientëve
  • Efektiviteti i trajtimit të sëmundjeve kronike n është rritur - 92%
  • Përmirësime të rëndësishme të shëndetit në përgjithësi - 99% e pacientëve

Ju mund të shihni se rezultatet janë thjesht të jashtëzakonshme. Por këtu nuk ka asgjë të habitshme.

Vetë Hypertea është krijuar në universitetin kryesor mjekësor për kardiologjinë klinike në Berlin. Përveç alfa-tokoferolit, ajo gjithashtu përmban edhe rreth 50 vitamina, makro dhe mikroelementë të dobishëm për zemrën dhe venat. Unë do të rendis disa prej tyre

Ekstrakt gjethesh të aloes

Forcon dhe tonifikon muret e venave. Zvogëlon mundësinë e zhvillimit të aterosklerozës dhe krizës së hipertensionit

Ekstrakt frutash të murrizit

Normalizon përshkueshmërinë e kapilarëve të vegjël

Ekstrakt bimësh barishtesh

Forcon muskulin e zemrës, parandalon sulmet në zemër

Ekstrakt i farës së kungullit

Rrit nivelet e oksigjenit në gjak

Ekstrakt Chaga

Hollon venat, ul tensionin menjëherë pas pirjes

Ku mund ta marrim Hypertea me çmimin më të mirë?

Prej fillimit të vitit , Hypertea nuk shitet më në farmaci, por mund të porositet në internet dhe të dërgohet me postë në adresën tuaj. Paguhet me para në dorë. Në këtë mënyrë, çmimi i çajit është ulur ndjeshëm dhe të gjithë mund ta marrin brenda 2-3 ditësh në adresën e shtëpisë së tyre.

Hypertea nuk shitet mënë farmaci pasi ka ndodhur një konflikt për shkak të lakmisë së rrjeteve farmaceutike që kërkuan nga prodhuesi i Hypertea që t'u paguajë 58 EUR për secilën pako të shitur! Duke shtuar një diferencë kaq të madhe në çmimin e produktit (çmimi i trajtimit me Hypertea në disa farmaci të Londrës arriti 150 EUR), farmacitë donin të shtonin tarifa shtesë.

Përfaqësuesit e ndërmarrjeve farmaceutike pretenduan se kërkesa e tyre ishte e arsyeshme. Në këtë mënyrë ata mund të vazhdonin aktivitetin e tyre. Hypertea është një çaj që i duhet një pacienti çdo 7 deri në 10 vjet. Për më tepër, pasi venat janë pastruar me Hypertea, pacientët nuk kanë nevojë për ilaçet mjekësore që kanë përdorur. Askush nuk duhet të marrë ilaçe për të ulur tensionin e gjakut ose për të lehtësuar dhimbjen e kyçeve. Kërkesa për ilaçet e astmës dhe diabetit ka rënë zvogëluar ndjeshëm. Kjo, natyrisht, do të thotë dëm i madh financiar për kompanitë farmaceutike. Kjo është arsyeja pse ata donin të vendosnin një diferencë kaq të lartë në çmimin e produkteve Hypertea.

Si rezultat, prodhuesi Hypertea përfundoi kontratën e tij me farmacitë dhe filloi ta shiste atë plotësisht në internet. Në fakt, është vendimi më i mirë. Kështu që ata nuk kanë më probleme si pagesa e qirasë apo lufta për të gjetur vend në raftet e farmacive. Pra, Hypertea tani është i disponueshëm për të gjithë, ndryshe nga koha kur ishte në dispozicion në farmaci.

Ulje speciale 50% për porositë e Hypertea për një kohë të kufizuar

Instituti ynë, në bashkëpunim me Universitetin e Mjekësisë dhe Farmacisë dhe prodhuesin e Hypertea, kanë nisur një program zbritjeje me kohë të kufizuar si pjesë e një projekti për shpërndarjen e produkteve përmes internetit.Kushdo që ka të drejtë të përfitojë zbritje prej 50% mund ta marrë Hypertea me çmim të ulur prej

Svako ko ostvari pravo na popust od 50% može da dobije Hypertea po sniženoj cijeni od në vend të çmimit të rregullt prej .

Shënim: popust od 50% vrijedi u i dostupan je u strogo ograničenim količinama.
Komente (16)

Bona Kalemi

Faleminderit shumë për artikullin interesant. Unë porosita Hypertea.

Oliver Çobo

Çaj i shkëlqyeshëm Jam plotësisht dakord me gjithçka. Më parë, kisha dhimbje gjatë gjithë kohës, një gjë, një tjetër. Kur fillova të pastroj venat e mia me Hypertea, shumë sëmundje pushuan së qenuri shqetësim për mua. Unë ua rekomandoj të gjithëve!

Herri Bajri

Pastrova venat e mia me këtë çaj. Ma sugjeroi një kardiolog i njohur për të trajtuar hipertensionin. Jam 63 vjec. Tensioni im filloi të rritet në moshën 53. Dhe së fundmi, tensioni më luhatej shpesh. Një doktor (mik i fëmijërisë) më tregoi për këtë program dhe më këshilloi ta porosisja këtë çaj 3 muaj më parë. Gjithçka është normale me tensionin e gjakut tani. Ky çaj është një mrekulli.

Gazi Dori

Edhe mua më ndihmoi. Kam pasur hipertension për një kohë të gjatë - kam 7 vjet që vuaj nga kjo sëmundje. Unë tashmë isha gati për të marrë pilula gjatë gjithë jetës sime, por pas një kure me Hypertea, tensioni nuk më rritej më E rekomandoj për të gjithë, do t'ju ndihmojë!

Sandra Bajri

E falenderojmë gjyshin që na e rrëfeu

Sara Bakiu

Faleminderit. Shumë interesante. Bëra një porosi. Më premtuan që do të ma sjellin çajin për 5 ditë. Shpresoj.

Edis Ceco

Më pëlqeu çaji Hypertea. E kam përdorur verën e kaluar. Hipertensioni më është zhdukur! Nuk kam më as simptom]a apo rritje të tensionit. Jam e çuditur. Ndihem shumë mirë, 5+.

Beti Medini

Kam lexuar të dhënat e çajit të renditura në faqe. E mahnitshme!

Arjan Emini

Më i miri nga të gjithë çajrat. E verifikuar!

Dori Dushku

Unë i pastroj rregullisht venat. Jam 81 vjeç. Ndihem energjik dhe i shëndetshëm. Shumë prej moshatarëve të mi kanë vdekur para shumë kohësh.

Farije Katundi

E kam porositur çajin Hypertea në këtë faqe. Kam hipertension të trashëguar, tashmë të shkallës së tretë. Vazhdimisht isha me ilaçe. Tensioni më ra nën 180/110. Tani është normalizuar plotësisht pas përdorimit të çajit Hypertea. Ky është një shpëtim i vërtetë!

Nuri Kullolli

Fqinji im shpesh ankohej për sëmundje të ndryshme. Nga stomaku tek zemra. Dhe muajin e fundit e pashë që ishte aktiv dhe plot jetë. Ai më tha se përdorte çajin Hypertea. Ai është 72 vjeç.

Filip Galanxhiu

Faleminderit. Unë e kam porositur për vete dhe për burrin. E pyeta konsulentin nëse kishte ende shumë paketime me zbritje. Më tha se nuk ka mbi 500, por se ka akoma. Ju këshilloj të nxitoni nëse dëshironi të porosisni.

Niqifori Gjata

Faleminderit!